Att orka fortsätta.

Hur orkar man att fortsätta? Att orka fortsätta brinna för något. Att orka fortsätta att plugga inför ett prov. Eller kanske att orka fortsätta att bygga upp mitt knä så det blir bra igen. Många saker måste man ha energi till att forsätta til något som man behöver. Men ibland så finns inte energin där när det väl gäller att fortsätta.
 
Jag har precis kommit hem efter att ha sett Ambra Succis dansföreställning Striving to achieve tillsammans med kompaniet Crazy artist movement. Den var hur bra som helst tyckte jag och väldigt lärorik. Den handlar om hennes liv om att sträva till sitt mål, och under den här tiden till hennes mål så har det förekommit både lyckliga och olyckliga stunder för att lyckas. Hon ville förmedla att man aldrig, aldrig, aldrig ska ge upp. Tack vare hennes föreställning så vet jag exakt vad jag ska göra för extra uppgift i skolan för att jag inte kan vara med så mycket på dansklasserna.
 
Så hur lyckas man att aldrig ge upp? Jag har ingen aning. Man måste orka kämpa sig igenom de svåra innan man får sin belöning tillslut. För mer än en månad sen så opererade jag mitt knä och allt gick jättebra. Hade lite svårt i början med mina tabletter som jag fick som gav mig illamående. Men förutom det så har det gått bra. Jag kan gå som vanligt och känner ingen smärta med att gå upp och ner för trappor. Så det betyder att jag är hel igen och kan börja dansa? Nej, nej. Det är minst sex månaders rehab innan det blir bra. Och under de kommande sex månaderna så ska jag träna upp mitt knä så att jag kan fortsätta att dansa ordentligt igen när jag kommer tillbaka. Jag har fått ett litet träningsprogram som tar ungefär en halvtimme att göra varje gång. Och det träningsprogrammet ska jag göra en gång per dag, plus bencyckling några gåner så att mitt knä inte blir stelt och så. Det är inte så lätt att komma ihåg att göra övningarna för att dagarna går så himla fort, och sen senare på kvällen kommer man på att man måste göra övningarna. Då kommer inte den här orken fram till att göra det. Så jag försöker att prata med mig själv och säger att det kommer vara värt när jag kommer tillbaka. Det har gått bra hittills. Men, kommer jag orka i framtiden? För att mitt knä kommer bli bättre under tidens gång, så jag kommer att glömma bort att göra mina övningar för att jag tror att det är bra. Men det är bara att återstå och se.
 
Sen det här med dansen. Det är inte lätt att lyckas med en framgång inom dans. Men Ambra klarade det, så varför skulle inte jag kunna? De tog ett tag för henne men hon klarade det. Det finns så många duktiga dansare i världen som vill det jag vill göra. Hur ska jag kunna sticka ut i en i mängden och visa alla människor mina verk som inspererar andra. Jag vet vad jag vill, men kommer jag orka fortsätta till att nå mitt mål och aldrig ge upp? Men det är bara att återstå och se.