Att bli vuxen.

Om ett halv år så kommer jag bli vuxen. Eller det är de alla säger när man fyller arton. När man fyller arton då har man rätt till att bestämma över sig själv. Man får ta körkort, man har rätt till att dricka alkohol och man är så pass mogen till att kunna bo själv. För mig kommer första steget mot att bli vuxen är att betala hyra hemma.
 
Men vem är det som bestämmer att man blir vuxen när man blir arton? Helt plötsligt får man en käftsmäll av verkligheten. "Nu måste du skaffa ett jobb, lägenhet och kunna ta ansvar för dig själv." Jaha, jag tycker att jag tar ansvar över mig själv redan nu. Vad är det som gör att allting blir annorlunda när man fyller arton? 
 
På något sätt så blir man vuxen när man fyller arton, och på något sätt så påverkar det en. Jag är rädd för att bli vuxen om jag ska vara ärlig, för att det känns som att jag inte har någon plan för min framtid. Halva gymasietiden har gått för min del och det har gått sjukt fort. Och alla säger att det kommer att gå ännu snabbare. Jag har ingen aning om vad jag ska göra efteråt. En idé är att gå på någon dansutbildning som jag har skrivit i ett tidigare inlägg. Många säger att jag inte behöver tänka på det än för det är långt kvar. Men så långt kvar är det inte, och jag måste börja fundera på hur jag vill leva mitt liv i framtiden och kunna klara mig själv. Det är svårt.